Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Waarom kiezen voor een zakelijk sim-only abonnement?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor een zakelijk sim-only abonnement?

Als je ondernemer bent herken je het vast wel; in het weekend of ’s avonds krijg je nog een mailtje of berichtje van een klant met de vraag of je nog even snel een offerte kunt maken en sturen. Hoewel het dus je vrije tijd is, ben je meteen weer bezig met je werk. Met een sim-only abonnement kun je onder andere dit probleem makkelijk oplossen. Hier lees je alle voordelen van een zakelijk sim-only abonnement. 

Wat is sim-only?

Bij een sim-only abonnement betaal je een vast maandelijks bedrag voor je MB’s, belminuten en sms’jes. Je ontvangt van de provider een simkaart die je in je toestel kunt stoppen. Het toestel regel je dus zelf. Wellicht schaf je een tweedehands werktelefoon aan of gebruik je je huidige toestel gewoon langer. Bij Prepaid regel je ook zelf het toestel, maar betaal je vooraf een bedrag voor een hoeveelheid belminuten en MB’s.  Bij sim-only ga je een doorlopend abonnement aan van minimaal één jaar. 

Waarom kiezen voor sim-only voor jouw onderneming?

Een zakelijk sim only abonnement kent diverse voordelen. We zullen ze hieronder met je doornemen.

Betere werk-privébalans

Ondernemers zijn nu eenmaal altijd druk; een belletje hier en een mailtje daar. Echter is je rust en tijd voor jezelf en gezin ook enorm belangrijk. Door het aanschaffen van een aparte werktelefoon én een zakelijke sim-only, kun je het zakelijke telefoonverkeer beter scheiden van je privé telefoontjes. Je kunt je toestel dan zó instellen, dat bellers na een bepaald tijdstip automatisch worden doorgestuurd naar de voicemail. 

Betere service vanuit de provider

Zakelijke klanten hebben vaak een streepje voor bij de providers. Zo is er vaak een aparte zakelijke klantenservice die meestal 24/7 voor je bereikbaar is. Ook zijn veelal de wachttijden aan de telefoon korter en word je sneller geholpen bij eventuele problemen. Wel zo fijn, want als jij niet bereikbaar bent voor klanten, kun je zomaar geld mislopen.  

Flexibiliteit

Tegenwoordig kun je veel telefoonabonnementen tussentijds aanpassen en vooral bij sim-only gaat dat heel makkelijk. Merk je dat je behoefte hebt aan meer of minder belminuten? Dan kun je dat doorgaans heel gemakkelijk aanpassen bij je provider. Jij als ondernemer bent immers ook flexibel, dus is het fijn als je telefoonabonnement met je mee beweegt.

Overzichtelijkere administratie

Het liefst ben je er zo min mogelijk mee bezig, maar het is af en toe toch écht nodig; je administratie. Zakelijke, mobiele kosten zijn fiscaal aftrekbaar, ook met een privéabonnement. Wanneer je zakelijk belt met je privételefoon, is het moeilijk om precies bij te houden hoeveel belminuten zakelijk zijn. Het grote voordeel van een zakelijke sim-only is dat de mobiele kosten op een aparte factuur staan. Op deze factuur worden de kosten standaard exclusief btw getoond, waardoor je de facturen gemakkelijk in je administratie bij kunt houden. 

Daarom dus!

Kortom, als ondernemer loont het echt wel om voor een zakelijk sim-only abonnement te kiezen. Je kunt je abonnement tussentijds aanpassen waar nodig en je wordt sneller geholpen door je provider. Bovendien kun je je werk- en privéleven beter gescheiden houden van elkaar, waardoor je minder gestoord zal worden door zakelijke telefoontjes in bijvoorbeeld het weekend of avond. Tenslotte krijg je je facturen ook nog eens apart en zonder btw. Hierdoor wordt het bijhouden van je administratie een stuk makkelijker. 

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn