Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

De voor- en nadelen van een werktelefoon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

De voor- en nadelen van een werktelefoon

Binnen zowat elke sector is het tegenwoordig van cruciaal belang om zo optimaal mogelijk bereikbaar te zijn. Dit omwille van verschillende redenen. Een goede bereikbaarheid en de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen bij eventuele vragen of problemen zijn steeds belangrijker geworden eisen onder zowel klanten als andere zakelijke contacten. 

De beschikking hebben over een werktelefoon kan er dan in de praktijk voor zorgen dat je altijd een mogelijkheid creëert om met jou als drijvende kracht of medewerker van een bedrijf in contact te komen. Niet alleen voor de leiding van een bedrijf, maar ook voor werknemers geldt dan ook dat ze vandaag de dag vaak beschikken over een zogenaamde werktelefoon. Toch zijn hier niet alleen maar voordelen aan verbonden. Wil jij graag een goed beeld krijgen van alle voordelen en nadelen van een werktelefoon? Dan dien je, je absoluut even te verdiepen in de inhoud van deze pagina! 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een werktelefoon?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de voordelen waar je bij een werktelefoon op kan rekenen. Voor heel wat mensen geldt dat ze graag hun privéleven gescheiden willen houden van hun zakelijke activiteiten. Dat is ook niet meer dan logisch, want anders ben je eigenlijk altijd aan het werk. Wanneer er slechts gebruik wordt gemaakt van één telefoonnummer voor zowel privé als voor zakelijke doeleinden is het dan ook niet zomaar mogelijk om je toestel uit te schakelen wanneer de werkdag erop zit. Dat kan je met een werktelefoon uiteraard wel gewoon zonder probleem doen. 

Naast bovenstaande is het zo dat de beschikking hebben over een werktelefoon naast je privételefoon er ook voor kan zorgen dat deze laatste veel minder energie verbruikt. Dat heeft als gevolg dat je ze bijvoorbeeld mogelijks niet elke dag meer hoeft op te laden. Dit is natuurlijk slechts een bescheiden voordeel, maar het kan praktisch gezien wel best interessant zijn. 

Er bestaat geen onduidelijkheid over privé en zakelijke kosten

Mogelijks één van de belangrijkste voordelen waar je bij een werktelefoon op kan rekenen heeft betrekking tot de financiële transparantie die ermee kan worden gerealiseerd. Wanneer er uitsluitend sprake is van één enkel toestel en één enkel nummer heeft dat als gevolg dat het niet mogelijk is om enige transparantie te scheppen tussen het privé en het zakelijke gebruik van het toestel. Dit zou je uiteindelijk als bijvoorbeeld zelfstandige ondernemer zelfs zomaar op problemen kunnen komen te staan met de Belastingdienst. De beschikking hebben over een werktelefoon die wordt gebruikt voor alle zakelijke gesprekken maakt hier uiteraard een einde aan. 

Een werktelefoon straalt professionaliteit uit 

De kans is zeer groot dat het voicemailbericht dat je wenst in te spreken voor een privé en voor een werktelefoon toch niet onaanzienlijke verschillen vertoont. Gebruikmaken van een werktelefoon kan er in de praktijk voor zorgen dat je bedrijf kan rekenen op extra professionaliteit. Zoveel spreekt voor zich. Ook wanneer je aan bijvoorbeeld je werknemers een werktelefoon geeft is dat doorgaans een blijk van niet alleen vertrouwen, maar ook van professionaliteit. Dit geldt zowel voor langdurige als voor nieuwe werknemers. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe werknemer in dienst te nemen? Denk dan niet alleen maar na over het al dan niet ter beschikking stellen van een werktelefoon. Ook de zogenaamde loonbelastingverklaring vereist bijvoorbeeld je aandacht.

Welke nadelen kent een werktelefoon?

Ondernemen betekent in de praktijk vaak een goede afweging proberen maken tussen de voor- en nadelen waar je bij het maken van een bepaalde keuze op kan rekenen. Gebruikmaken van een werktelefoon zorgt er dan ook in de praktijk voor dat er niet alleen maar kan worden gerekend op bepaalde voordelen. Er zijn dan ook zeker een aantal nadelen om aandachtig voor te zijn. 

Eén van de belangrijkste nadelen van een werktelefoon heeft betrekking tot het feit dat ze misbruik in de hand werkt. De werknemer die de beschikking heeft over een dergelijke telefoon zou er immers zomaar ook voor kunnen kiezen om deze te gebruiken voor de afwikkeling van persoonlijke gesprekken. In het bijzonder gesprekken naar landen buiten Europa zouden de factuur voor de werkgever snel behoorlijk kunnen doen oplopen. Dit gezegd hebbende zorgt het detail bij de factuur er uiteraard wel voor dat dergelijk misbruik al snel aan het licht zal komen. 

Twee toestellen bij je moeten hebben kan vervelend zijn

Tevens één van de vaakst gehoorde nadelen van een werktelefoon heeft betrekking tot het feit dat je dan als werknemer of als ondernemer steeds twee toestellen bij je moet dragen. In het bijzonder vandaag de dag door het gebruik van vrij aanzienlijke beeldschermen is dat best vervelend. Gelukkig hoeft dit niet persé een probleem te zijn. Het is namelijk tegenwoordig eveneens mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamd dual-sim toestel. Voor dergelijke toestellen geldt dat ze niet één, maar wel twee simkaarten kunnen bevatten. Je kan zeer eenvoudig met het toestel switchen tussen de beide simkaarten waardoor je niet langer twee verschillende toestellen bij je moet dragen.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn