Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Wat zijn de interessantste boeken over beleggen?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Wat zijn de interessantste boeken over beleggen?

Door de jaren heen zijn er een behoorlijk aantal boeken over beleggen op de markt verschenen. Voor verschillende van deze boeken geldt dat ze zowel interessant kunnen zijn voor de beginnende als voor de reeds meer ervaren belegger. Indien ook jij er graag voor wenst te kiezen om één of meerdere boeken aan te kopen die gaan over beleggen is het natuurlijk wel van belang om te weten welke boeken echt de moeite waard zijn. Dit hebben wij voor jou uitgezocht. In dit blogartikel is dan ook een overzicht terug te vinden van enkele van de meest interessante boeken over beleggen die op de markt zijn terug te vinden. Zo kan ook jij jouw beleggingsstrategie mogelijks sterk verbeteren. 

1.) De Intelligente Belegger 

Ongetwijfeld één van de beste en tevens ook één van de bekendste boeken over beleggen is ‘De Intelligente Belegger’. Voor dit boek geldt dat ze werd geschreven door Benjamin Graham. De kans is zeer groot dat deze naam je iets zegt wanneer je, je reeds even hebt verdiept in de wondere wereld van het beleggen. Niet alleen stond deze man immers bekend omwille van zijn uitstekende kennis van de financiële markten, daarnaast fungeerde hij ook als mentor voor niemand minder dan Warren Buffett. De eerste editie van dit inmiddels zeer bekende en gewaardeerde boek verscheen reeds in het jaar 1949. Ondanks dit gegeven is een groot deel van de inhoud van het boek tegenwoordig nog steeds uiterst relevant. Bovendien werden er door de jaren heen verschillende aanpassingen doorgevoerd aan het boek waardoor ze nog altijd zeer actueel is. 

2.) Leer beleggen als Warren Buffett

De naam van Warren Buffett is hierboven reeds gevallen. Het spreekt voor zich dat dit één van de bekendste en tevens ook meest gerenommeerde namen is uit de beleggerswereld. Als één van de rijkste personen op deze planeet behoort Buffett dan ook tot een groep met buitencategorie beleggers. Hoe interessant zou het zijn mocht je kunnen achterhalen welke strategie Buffett heeft gevolgd om zijn fortuin bij elkaar te sprokkelen? Zeer interessant natuurlijk! Wel, dat is perfect mogelijk wanneer je het boek ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ koopt. Niet alleen maakt dit boek je duidelijk welke strategie Buffett hanteert, daarnaast deelt hij ook zijn visie op de aandelenmarkten.

3.) Beleggen voor Dummies 

Voor veel mensen die op zoek zijn naar boeken over beleggen geldt dat ze hun eerste stappen aan het zetten zijn in de wondere wereld van de beurs. Voor deze personen geldt dat ze zich graag eerst even willen inlezen voordat je een eerste investering gaat doen. Dat is natuurlijk zeker een goed idee. Eén van de beste boeken om dit te kunnen doen luistert naar de naam ‘Beleggen voor Dummies’. Het betreft hier een zeer interessant naslagwerk welke je alles vertelt wat je als beginnende belegger dient te weten. Hoewel dit boek je niet zal vertellen of bijvoorbeeld beleggen in Amazon nu al dan niet een goed idee is zal ze je wel aangeven waar bij het uitkiezen van aandelen rekening mee te houden. Deze kennis kan je vervolgens altijd gaan benutten bij het kopen van bepaalde aandelen.

De beleggerswereld staat erom bekend een vrij complexe wereld te zijn. Niet in het minst zal je als (beginnende) belegger dan ook veelal worden geconfronteerd met enkele begrippen die niet meteen duidelijk zijn. Toch is het van cruciaal belang om te begrijpen wat deze precies inhouden. Het boek ‘Beleggen voor Dummies’ kan je daar in de praktijk zonder ook maar enige twijfel bij helpen. 

4.) Beter beleggen dan de bank 

Eén van de boeken over beleggen waar eigenlijk veel te weinig aandacht aan wordt besteed is ‘Beter beleggen dan de bank’. Voor ontzettend veel beleggers geldt dat ze beschikken over een uitgesproken voorkeur voor dividendaandelen. Indien dat ook de voorkeur is waar jij over beschikt zal je kunnen vaststellen dat het boek ‘Beter beleggen dan de bank’ absoluut iets is voor jou. Dit boek vertelt je alles wat je moet weten over dividendaandelen. Bovendien geldt ook  voor dit boek dat ze beschikt over bijzonder waardevolle informatie voor beginnende beleggers. 

5.) De kunst van het traden

Voor de hierboven aangehaalde boeken over beleggen geldt dat de focus erbij vooral is gelegen op de lange termijn. Dit gezegd hebbende geldt voor heel wat mensen net dat ze vooral aan korte termijn beleggen willen doen. Dit betekent concreet dat ze willen leren hoe het zogenaamde traden werkt. Eén van de beste boeken die je daarvoor kan raadplegen is ‘De kunst van het traden’. Zoals de naam van het boek reeds aangeeft staat deze volledig in het teken van trading en hoe je op deze manier mogelijks een (extra) inkomen voor jezelf kan realiseren. Dit is één van de duurdere boeken uit deze lijst, maar eigenlijk een absolute must voor iedereen die de kneepjes van het traden onder de knie wil krijgen.

Gerelateerde berichten

Handige links

Beleggen in Amazon, wat moet je er precies over weten?
Wat moet je weten over de loonbelastingverklaring?
Het aanmerkelijk belang, wat moet je er precies over weten?
Wat is de voorbelasting of BTW en wanneer mag je ze aftrekken?
Een barterdeal, mogelijks interessant voor alle betrokken partijen
Wat maakt een sparringpartner in de praktijk zo interessant?
De voor- en nadelen van een werktelefoon

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Boeiende blogartikelen voor iedereen met interesse in financiën en ondernemen

Een goede gezondheid en een stabiele financiële situatie zijn in de basis de twee belangrijkste aspecten van een gelukkig leven. Het loont dan ook altijd de moeite om bijvoorbeeld je financiële kennis te verbeteren. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om je vermogen een duwtje in de rug te geven, daarnaast kan je mogelijks ook heel wat overbodige kosten die je betaalt liquideren. Het doornemen van de interessante blogartikelen die onder andere gaan over belasting, hypotheek en verzekering tref je aan op Optie24 en helpen je een aardig eind mee op weg.

Een zakelijke tuin voor een kantoor
Ondernemen

Een zakelijke tuin voor een kantoor

Het aanleggen van een tuin kan op veel verschillende manieren gebeuren. Daarnaast is het ook zo dat voor iedere tuin een totaal ander ontwerp gewenst

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?
Overig

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?

In Nederland is voetbal de grootste sport. De meeste kinderen, waarvan het grootste gedeelte de jongens, voetbalt iedere week. Hierdoor zijn ook de grote voetbalwedstrijden