Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Wish of AliExpress, wat is nu echt de interessantste keuze?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Wish of AliExpress, wat is nu echt de interessantste keuze?

Voor heel wat mensen geldt dat ze op zoek gaan naar manieren om te besparen. Zuinig leven is uiteraard één van de beste manieren om dat voor mekaar te krijgen. Toch spreekt het voor zich dat we allemaal behoeften hebben aan bepaalde spulletjes. In het merendeel van de gevallen is het gelukkig zo dat deze spullen op verschillende plaatsen en vooral bij diverse (web)winkels aangekocht kunnen worden. Steeds meer mensen kijken voor het aankopen van enkele van de spullen waar ze behoeften aan hebben in de richting van bijvoorbeeld Wish of AliExpress. Voor deze platformen geldt dat ze de mogelijkheid aanbieden aan verschillende verkopers om er hun producten aan te bieden. Wil jij graag achterhalen welke van deze beide platformen nu precies het interessantst is om gebruik van te maken? Dan dien je, je absoluut even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie! 

Hoe toegankelijk zijn beide websites? 

Laat ons in eerste instantie even kijken naar hoe toegankelijk de beide websites over het algemeen precies zijn. Zowel van Wish als van AliExpress kan worden gezegd dat ze allebei vrij toegankelijk zijn om gebruik van te maken. Toch is er sprake van een niet onbelangrijk verschil tussen beiden. Voor Wish geldt bijvoorbeeld dat je verplicht bent om een account aan te maken. Doe je dat niet? Dan is het niet mogelijk om te zien welke producten er allemaal op het platform worden aangeboden. Dat is anders bij AliExpress. Voor deze partij geldt dat je als gebruiker niet noodzakelijkerwijs over een profiel hoeft te beschikken om de aangeboden producten te kunnen bekijken. Dat maakt laatst genoemde in de praktijk uiteraard nog net wat extra toegankelijk.

Wel of geen verzendkosten betalen? 

De keuze tussen Wish of AliExpress wordt in de praktijk eveneens beïnvloed door het feit of er al dan niet verzendkosten dienen te worden betaald op de orders die bij beide platformen gebeuren. Wanneer je aankopen doet bij een Nederlandse webwinkel is het zeer vaak zo dat je kan rekenen op gratis verzending vanaf een bepaald bedrag. Bij AliExpress is het zo dat er in heel veel gevallen eveneens kan worden gerekend op gratis verzending. Dat geldt niet voor Wish. Het is op dit platform namelijk veelal wel degelijk zo dat er rekening dient te worden gehouden met bepaalde verzendkosten. Deze kunnen jouw order uiteindelijk uiteraard heel wat duurder doen uitvallen. 

Welke betaalmethodes worden aangeboden door beide partijen?

Lang niet iedereen beschikt in de praktijk over een creditcard. Toch is het zo dat dit type kaart vaak is vereist wanneer je aankopen wenst te doen bij een buitenlandse webshop. De keuze tussen Wish of AliExpress zal je op dit vlak niet eenvoudiger worden gemaakt. Voor allebei deze partijen geldt namelijk dat ze de mogelijkheid aanbieden om zowel gebruik te maken van iDeal als van Paypal. Het is bij deze partijen dus beslist niet noodzakelijk om houder te zijn van een creditcard. 

Hoe ziet het aanbod van beide partijen eruit?

Van belang om te weten bij het maken van een keuze tussen Wish of AliExpress is om rekening te houden met het feit dat Wish een Amerikaans platform is terwijl AliExpress uiteraard Chinees is. Dit zorgt ervoor dat er in de praktijk kan worden vastgesteld dat het merkelijk lastiger is om op Wish een geverifieerde verkoper te zijn. Dat heeft door de jaren heen geresulteerd in een merkelijk beperkter aanbod in vergelijking met AliExpress. Begrijp ons echter niet verkeerd, ook het aanbod met producten dat je aantreft op Wish is behoorlijk uitgebreid en divers te noemen. 

Ondanks het feit dat het aanbod van Wish dus in vergelijking met AliExpress merkelijk kleiner is moet het wel gezegd dat de producten die er op aangeboden worden aan meer (veiligheids)voorschriften weten te voldoen. Het spreekt voor zich dat ook dit een belangrijk aandachtspunt is om rekening mee te houden. Dit niet in het minst wanneer je bijvoorbeeld spullen voor kinderen gaat kopen.

Wish of AliExpress gebruiken als verkoper?

Tot dusver hebben we het in dit blogartikel vooral gehad over de keuze tussen Wish of AliExpress voor (potentiële) kopers van bepaalde artikelen. Wat echter wanneer je vooral aan de slag wil gaan als verkoper? Ook in dat geval is het belangrijk om de beste keuze te kunnen maken tussen beide platformen. Zoals hierboven reeds aangegeven is het verificatieproces op Wish net wat complexer. Daardoor is het minder eenvoudig om op dit platform als geverifieerde verkoper aan de slag te kunnen gaan. Dat maakt het aanbod per definitie wel kwalitatiever.

Vooral van belang om te weten als verkoper is hoeveel commissie die je dient af te staan op je verkopen wanneer je gebruik gaat maken van een bepaald platform. Wanneer je graag een zo laag mogelijke commissie wil betalen (en zeg nu zelf, wie wil dat nu niet?) zal je ongetwijfeld de voorkeur  geven aan AliExpress. Voor deze Chinese partij geldt immers dat ze slechts  een beperkte commissie van 5 procent in rekening brengt. Bij Wish geldt een commissie van 10 procent, toch het dubbele.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn