Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Peter Gillis vermogen, hoeveel is de vakantiepark-tycoon waard?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Peter Gillis vermogen, hoeveel is de vakantiepark-tycoon waard?

De kans is ontzettend groot dat je al eens hebt gehoord over Peter Gillis. Hij is een Nederlandse ondernemer en investeerder die vooral bekend staat als de eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken. Dit is een keten van recreatiebedrijven dat zowel actief is op de Nederlandse als op de Belgische markt. Ondertussen hebben heel wat mensen echter kennis gemaakt met de topondernemer door middel van zijn eigen realityserie genaamd Familie Gillis: Massa is Kassa welke te bekijken is op SBS6. Ben jij benieuwd naar Peter Gillis vermogen? Lees dan zeker verder!

Kennismaking met Peter Gillis 

Voordat we het gaan hebben over Peter Gillis vermogen is het natuurlijk altijd een goed idee om even te kijken naar wie deze persoon nu precies is. Voor zij die Gillis nog niet kennen, hij is opgegroeid op camping Kampzicht in Rijen. Het eerste vakantiebaantje dat hij had was bij een slagerij. Er bestond dan ook eigenlijk geen twijfel over dat hij naar de slagersvakschool zou trekken. Buiten de lagere school is dit ook de enige opleiding die door Gillis werd afgerond. Hij kwam er echter al op jonge leeftijd achter dat hij goed was in handelen. 

Wanneer in het jaar 1986 de Camping en het strandbad Oostappen in Asten te koop komt beslist hij om samen met zijn familie een bod uit te brengen. Uiteindelijk is het bod van 4,25 miljoen gulden het hoogste bod dat wordt ontvangen. Na een aantal jaar wordt Gillis de eigenaar van de  camping welke ondertussen door het leven gaat als Vakantiepark Prinsenmeer. 

Voor Vakantiepark Prinsenmeer geldt dat ze de basis vormt voor de uitbreiding van de Oostappen Groep Vakantieparken. Op het ogenblik dat ze werd aangekocht was er sprake van 300 vaste evenals 200 toeristische plaatsen. Deze bevonden zich op het terrein welke beschikt over een grootte van ongeveer 50 hectare. Ongeveer 10 hectare is water. Op moment van schrijven is er sprake van 1.700 plaatsen op het domein. Voor deze plaatsen geldt dat ze zowel bestaan uit toeristische plaatsen als bijvoorbeeld chalets evenals caravans die worden verhuurd. Gillis is niet getrouwd, maar heeft wel een vriendin genaamd Nicol. Bovendien heeft Gillis drie kinderen uit een eerder huwelijk.

Welk inkomen heeft Peter Gillis?

Het spreekt voor zich dat het precieze salaris van Peter Gillis niet in exacte cijfers duidelijk is. Volgens de meest recente schattingen op moment van schrijven zou er echter zeker sprake zijn van een inkomen van 5 miljoen euro op jaarbasis. Dit inkomen wordt vooral gerealiseerd door de vakantieparken waar Gillis eigenaar van is. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. 

Het belangrijkste voordeel is dat de inkomsten tijdens bijvoorbeeld de drukke zomermaanden behoorlijk kunnen pieken. Anderzijds is het ook zo dat tijdens de maanden waarin de parken dicht zijn de inkomsten een stevige terugval kennen. Mocht het inderdaad zo zijn dat er sprake is van een jaarlijks inkomen van ongeveer 5 miljoen euro, dan zou dat neerkomen op een maandelijks inkomen van 417.000 euro. Per uur zou dat overeenkomen met een bedrag van 572 euro. 

Hoeveel bedraagt Peter Gillis vermogen?

Het spreekt voor zich dat Peter Gillis vermogen in de praktijk allerminst onaanzienlijk te noemen is. Op moment van schrijven wordt zijn vermogen dan ook geschat op ongeveer 85 miljoen euro. Het vermogen van de zakenman wordt op verschillende manieren aangewend. Niet alleen is er uiteraard een significant bedrag voorbestemd om gebruikt te worden voor het onderhoud van de vakantieparken, daarnaast worden er ook enkele (niet altijd goede) investeringen mee gedaan. 

Gillis staat bekend als een liefhebber van exclusieve auto’s. Zo is hij eigenaar van een Ferrari welke naar verwachting zo’n 250.000 euro heeft gekost. Daarnaast is bekend dat Gillis ook een Rolls Royce in één van zijn garages heeft staan. De aankoop van dit voertuig zou gepaard hebben gegaan met een investering van ten minste 400.000 euro. Van zuinig leven is er dus niet bepaald sprake. Dat wordt eveneens duidelijk wanneer je naar de populaire realityserie kijkt. Deze wordt niet alleen uitgezonden in Nederland. Ook in België kent het programma een aanzienlijke populariteit. 

Obsessie voor de Quote 500 

Het is onmogelijk om een blogartikel te schrijven over Peter Gillis vermogen zonder het even te hebben over de Quote 500. Dit is de jaarlijkse lijst waar de 500 rijkste Nederlanders in zijn terug te vinden. De eerste editie van de lijst verscheen in het jaar 1997. Voor het algemeen geldt voor rijke mensen dat ze helemaal geen ambitie hebben om in deze lijst te worden opgenomen. Voor Gillis geldt echter net dat opname in de lijst een absolute obsessie is geworden. Gillis zei daar zelf over dat hij 250 miljoen euro waard is op papier. Echter zou papier volgens de bekende zakenman “geduldig zijn”. De obsessie van Gillis voor de lijst is zo groot dat hij ervoor heeft gekozen om zelf de Quote 501 op te richten. Daar maakt hijzelf uiteraard wel deel van uit.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn