Er zijn heel wat bedrijven die afhankelijk zijn van bedrijfswagens om hun beroep uit te voeren en hun klanten te bedienen. Op het moment dat zo’n bedrijfswagen dan uitvalt of beschadigd raakt, stort je wereld even in elkaar. Je belangrijkste ‘medewerker’ valt uit, wat nu? Je kunt je producten niet leveren, je kunt je klanten niet helpen, je kunt geen kant op. Zulke dingen gebeuren altijd op de meest onhandige momenten. Natuurlijk is de veiligheid en gezondheid van jezelf en je personeel het belangrijkste, maar natuurlijk wil je ook graag je bedrijfsbus terug. Hoe zorg je dat je bedrijf kan blijven draaien zonder jouw dierbare bedrijfsauto? In dit blog lees je alles over het beschermen van je bedrijf en het voorbereiden op onverwachte omstandigheden.
Een goede voorbereiding is essentieel
Jezelf voorbereiden of het beschadigen van je bedrijfsbus klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het belangrijk. Je kunt namelijk best wel wat doen om jezelf voor te bereiden op en te beschermen tegen zo’n vervelende gebeurtenis. Ten eerste is het afsluiten van een goede verzekering echt essentieel. Als jouw bedrijfsauto het middelpunt is van je onderneming, is het verzekeren van deze auto echt super belangrijk. Je kunt je bedrijfswagen verzekeren bij Univé bijvoorbeeld. Hier kun je kiezen uit verschillende verzekeringen. Je kunt zelf bepalen welke verzekering het beste bij jou past. Een WA verzekering is altijd verplicht, maar als je echt afhankelijk bent van je bedrijfsauto is een uitgebreide verzekering absoluut de moeite waard.
Zorg voor een plan B
Natuurlijk hoop je dat er nooit iets gebeurt met jouw bedrijfsbus, maar het is maar beter om voorbereid te zijn op de onverwachte omstandigheden. Je bedrijfsbus verzekeren is een goede eerste stap. Maar zelfs met een verzekering moet je alsnog een plan achter de hand hebben. Als jouw auto naar een schadebedrijf moet, dan is het slim om te informeren welke schadebedrijven vervangend vervoer regelen. Dit kan dan een goede overbrugging zijn voor de periode dat jouw auto gerepareerd moet worden. Zorg ook dat je wat geld achter de hand houdt. Het kan altijd zijn dat de schade groter is dan gedacht, dat er dingen niet onder de verzekering vallen of dat je bedrijfsbus niet te repareren valt. In dat geval moet je financieel in staat zijn om je oude bus te vervangen. Hou hier rekening mee en zet eventueel elke maand een bedrag weg voor dit soort noodgevallen.