Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Hoe kun je besparen op je verzekering?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Hoe kun je besparen op je verzekering?

Met de prijsstijgingen van tegenwoordig gaat iedereen op zoek naar manieren om te besparen. Iets waar niet altijd aan wordt gedacht,is om eens goed naar de verzekeringen te kijken. Toch kun je vaak op verzekeringen meer besparen dan je vooraf zou denken! We gaan je vertellen waar je op moet letten om te besparen om zo de goedkoopste verzekeringen te hebben!

De dekking van je verzekeringen

Wanneer je een verzekering afsluit, kun je dit voor verschillende bedragen doen. Per verzekering betaal je maandelijks een bepaald bedrag, waarbij je voor een specifieke som verzekerd bent. De hoogte van de dekking waarvoor je verzekerd bent, is tevens het bedrag waarvoor schade wordt gedekt. Het is hierbij belangrijk om op te letten dat de hoogte van je verzekering overeenkomt met de waarde van je auto, woning of inboedel. Als je voor een te laag bedrag verzekerd bent, zal niet alles worden vergoed wanneer er schade ontstaat. Als het bedrag daarentegen te hoog is, is dat zonde, omdat je dan te veel betaalt en eigenlijk geld verspilt.

Je verzekeringen controleren

Wanneer er schade ontstaat, kun je deze slechts bij één verzekering claimen en laten uitkeren. Het heeft dan ook geen enkele zin om je dubbel te verzekeren. Dit is voornamelijk zonde van je geld en zorgt er dus niet voor dat je extra verzekerd bent. Zo zijn er veel mensen die onbewust dubbel verzekerd zijn, bijvoorbeeld voor rechtshulp of medische kosten in het buitenland. We raden je dan ook aan om jaarlijks al je lopende verzekeringen te controleren en te kijken of ze nog passen bij je huidige situatie. Wanneer je ze niet meer nodig hebt, kun je ze opzeggen. Als je situatie verandert, kun je ze ook eventueel aanpassen om te voorkomen dat je over- of onderverzekerd raakt.

Maak gebruik van collectiviteitskorting

Het loont om alle verschillende verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, omdat ze vaak pakketkortingen aanbieden. Hoe meer verzekeringen je bij dezelfde verzekeraar afsluit, hoe meer korting je op je verzekeringen zult krijgen. Dit gaat om kleine kortingspercentages, maar op jaarbasis kan dit zeker geld besparen. Ook kan het zijn dat je via je werkgever of vakbond collectiviteitskorting kunt krijgen. Voor sommige verzekeringen, zoals je zorgverzekering, kan dit een aanzienlijke besparing opleveren. Vaak zijn de vergoedingen van aanvullende collectieve zorgverzekeringen wat ruimer. Wanneer je hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt, kan het zeker aantrekkelijk zijn om te besparen!

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn