Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Een zorgverzekering voor mijn gezin kiezen: tips en trucs
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Een zorgverzekering voor mijn gezin kiezen: tips en trucs

Je bent getrouwd en hebt een gezin of wilt deze binnenkort stichten. Er zijn een hoop opties om jezelf en jouw gezinsleden te verzekeren, zowel met betrekking tot de basis- als de aanvullende verzekering. Daarnaast wordt er veel zorg gedekt bij zwangerschap en na de bevalling. Alles wat je moet weten over zorgverzekeringen bij gezinsuitbreiding, vind je in dit artikel!

Zorgverzekeringen en gezinsuitbreiding

Wanneer gezinsuitbreiding op de planning staat, denk je wellicht niet zo vlug aan aan je zorgverzekering. Echter zijn er tal van aanvullende verzekeringen die jouw toekomstige zwangerschap en kraamperiode een stuk fijner en voordeliger maken. In de basisverzekering wordt al het een en ander gedekt, zoals bezoeken aan de gynaecoloog, echo’s, ziekenhuisbevalling in geval van nood en kraamzorg. Bij een aanvullende verzekering worden bijvoorbeeld kosten voor een zwangerschapscursus en een kolf vergoed. Vaak krijg je ook een gratis kraampakket aangeboden. Dat is een extra fijn vooruitzicht! Welke voordelen je krijgt is per pakket verschillend. Een zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen helpt je om het juiste pakket te kiezen.

Je kind meeverzekeren

Jouw kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de basisverzekering van jou of jouw partner. Daar betaal je dan ook geen extra premie voor. Je kunt jouw kinderen ook meeverzekeren op jouw aanvullende verzekering. Hier wordt in sommige gevallen een extra premie voor gevraagd. Het kan uiteindelijk voordelig zijn, wanneer jouw kind bijvoorbeeld gebruik maakt of gaat maken van orthodontie, logopedie of de fysiotherapeut. Onderaan de streep scheelt dit in de kosten. Dat geld gebruik je liever voor een leuk gezinsuitje!

Een gedeelde polis met je partner

Jij en jouw partner kunnen je allebei op één polis laten verzekeren. Dit gaat dan zowel om de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Wanneer jullie samen op één polis verzekerd zijn, hebben jullie beiden dezelfde dekking. Dat kan handig zijn wanneer jullie beiden dezelfde zorg nodig hebben. Wanneer de één gebruik maakt van bijvoorbeeld een brillenvergoeding en de ander niet, is het minder voordelig. Bekijk dus goed of de polis delen met elkaar bij jullie past. Ga je samen met jouw partner of het hele gezin op reis? Dan doe je er verstandig aan je zorgverzekering op te zeggen en een reisverzekering aan te vragen. Anders betaal je dubbele kosten en die kun je beter gebruiken voor jullie reis.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn