Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten: handig of overbodig? 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten: handig of overbodig? 

Als je opzoek bent naar een dekking voor specifieke medische kosten dan kan een aanvullen zorgverzekering een goede optie zijn voor jou. Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering boven op je basisverzekering. Deze verzekering dekt extra medische kosten. Denk bijvoorbeeld aan een tandarts of een orthodontie verzekering. In dit blog bespreken we de voordelen van een aanvullende zorgverzekering en of deze zorgverzekering geschikt is voor jou

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering die je kunt afsluiten boven op je basisverzekering. De basisverzekering is verplicht in Nederland en dekt de meest voorkomende medische kosten. denk hierbij aan ziekenhuisopnames en bepaalde medicijnen. Een aanvullende zorgverzekering dekt de medische kosten die niet onder de basisverzekering vallen. Vergis je niet, want de diensten die niet onder je basisverzekering vallen zijn er nog best veel. Denk bijvoorbeeld aal tandartsbehandelingen, fysiotherapie behandelingen, alternatieve geneeswijze of de anticonceptiepil. 

De voordelen van een aanvullende zorgverzekering 

Een aanvullende zorgverzekering biedt verschillende voordelen, afhankelijk van de dekking die je kiest. Een groot voordeel is dat het extra medische kosten dekt die niet in je basisverzekering vallen. Het kan kosten bij de orthodontie besparen of het kan besparen op je rekening van je bril. Vaak zit er een vergoeding van 100 euro per twee jaar in. Dit is geen speciale brillen zorgverzekering, maar dit bedrag is vaak meegenomen in je aanvullende verzekering. Ook op tandartsbehandelingen kan je enorm veel geld besparen. Als je weet dat je vaak gaatjes hebt of veel problemen hebt in je gebit lopen de kosten gigantisch op. Kijk goed hoe de dekking is van de aanvullende zorgverzekering. Dit verschilt bij elke verzekeraar. Ook wordt fysiotherapie vanuit de basis maar beperkt vergoedt. Met een aanvullend pakket kan je dit uitbreiden naar meer behandelingen.


Voor wie is deze verzekering geschikt?

Een aanvullende zorgverzekering is vooral geschikt voor mensen die verwachten dat ze extra medische kosten gaan maken. Het is verstandig om terug te kijken naar de afgelopen jaren wat je hebt afgesloten en wat je hiervan hebt gebruikt. Zo maak je inzichtelijk welke zorg je nodig hebt. Maak je veel gebruik van fysiotherapie en alternatieve geneeswijze, dan doe je er verstandig aan om sowieso je aanvullend te laten verzekeren. Let wel op: veel zorgverzekeraars vergoeden een bepaald bedrag per behandeling. Stel je behandeling is 100 euro, dan kan het zijn dat je hier maar 40 euro van vergoed krijgt. 
Hoe vraag je een aanvullende zorgverzekering aan?
Als je geïnteresseerd bent in een aanvullende zorgverzekering dan kan je deze eenvoudig aanvragen bij je huidige zorgverzekeraar. Je kan je pakket gemakkelijk upgraden naar een uitgebreider pakket. Vaak kan je online deze verzekering aanvragen of telefonisch. Online zie je direct de verschillende dekkingen en premies. Kijk goed naar de voorwaarden van de verzekeraar. Is het tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen? Vergelijk dan goed via verschillende websites welke aanbieder de beste voorwaarden heeft voor jou.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn