Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Zo zet je de eerste stappen in de wereld van cryptocurrency!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Zo zet je de eerste stappen in de wereld van cryptocurrency!

Wil jij graag starten met het handelen in cryptocurrency? Dat begrijpen wij helemaal, het is momenteel een enorm populaire vorm van beleggen en investeren. Als beginner is het echter niet altijd even makkelijk om de wereld van de cryptocurrency in te stappen. Om verantwoord te kunnen gaan handelen in munten zoals Bitcoin, is het belangrijk dat je over de juiste basiskennis beschikt. Je wil natuurlijk niet riskeren dat jij al jouw inleg kwijt raakt omdat je niet genoeg kennis hebt van de munten waarin je investeert. In dit artikel geven we je een aantal tips om verantwoord te starten met handelen in cryptocurrency!

Doe genoeg onderzoek

Voordat je gaat starten met crypto, is het belangrijk dat je genoeg onderzoek doet en je verdiept in de basis. Leer over wat cryptocurrency eigenlijk is, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt. Doe onderzoek naar de verschillende soorten cryptomunten die er bestaan en bepaal welke munten het beste passen bij jou en jouw doelen. Ook is het goed om de koersen van iedere munt te bestuderen, zodat je een beter gevoel krijgt bij de dynamiek die in de koers zit. Bekijk eigen websites van beschikbare cryptomunten die jij interessant vindt. Stop pas als je echt zeker weet dat je genoeg informatie hebt om een goed afgewogen keuze te maken. 

Bestudeer de koersbewegingen

Wil je gaan investeren in Bitcoin, of een andere cryptomunt, bereid je dan maar vast voor op een hoop koersbewegingen. De crypto markt is nog maar klein, wat ervoor zorgt dat de koersen van iedere munt behoorlijk dynamisch zijn. Het is dan ook altijd een belegging met een wat hoger risico, zeker als je het vergelijkt met de aandelenmarkt of de vastgoedmarkt. Er is maar relatief weinig geld nodig om de koers te laten bewegen. Mensen zien dit al snel als een kans, maar het is daarnaast ook een groot risico. Je kunt mooie rendementen behalen op de crypto markt, maar ook hoge verliezen als je niet oplet en niet genoeg onderzoek doet. Investeer alleen geld dat je kan missen en zorg altijd dat je eerst genoeg kennis opdoet voordat je begint met investeren!

Open een crypto-account 

Om echt te kunnen starten met beleggen in cryptomunten, moet je een crypto-account openen bij een broker of een handelsplatform. Je kunt dit via de computer doen, maar in veel gevallen ook via apps. Jongere mensen kiezen vaak voor een app, aangezien dit het makkelijker maakt om de koersen constant in de gaten te houden. Je hebt je telefoon immers altijd bij je. Als je eenmaal een account hebt geopend, kun je geld op je account zetten en beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn