Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Beleggen: vier goede investeringen
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Beleggen: vier goede investeringen

Ben jij al een enthousiast belegger, of wil je een start maken met het vergroten van je vermogen? Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, helpen we je in dit artikel op pad. Dit zijn vier uitstekende investeringen voor een succesvolle belegging.

Goud of zilver

Beleggen in goud of zilver klinkt enigszins ouderwets, maar het is niet voor niets al eeuwen in fashion, het werkt namelijk gewoon ontzettend goed. Goud of zilver kopen doe je bijvoorbeeld op Holland Gold. Hoewel je op het moment van bezit van goud of zilver geen dividend of rente ontvangt, is het jaarlijkse rendement op deze edelmetalen doorgaans rond de 9%. Bovendien bieden ze een uitstekende bescherming van je koopkracht. Het is zeker de moeite waard om te overwegen.

Vastgoed

Beleggen in vastgoed is één van de meest populaire manieren van beleggen. Veel mensen beleggen in vastgoed met een tweede huis, maar je kunt bijvoorbeeld ook investeren in winkelpanden of andere openbare gelegenheden. Beleggen in vastgoed is een fantastische manier om passief inkomen te genereren. De vastgoedmarkt is momenteel wel een beetje onzeker, dus beleggen in vastgoed is op dit moment niet helemaal zonder risico.

Obligaties

Met een obligatie leen jij als het ware je geld uit aan een organisatie of bedrijf, waar je vervolgens rente over krijgt. Wanneer de obligatie afloopt, krijg je het volledige bedrag terug. De rente over dit geleende bedrag is als het ware je winst. Obligaties zijn een veilige manier van investeren omdat het rentepercentage in de meeste gevallen vastligt. Een obligatie levert minder op dan aandelen, maar neemt ook minder risico met zich mee. Bovendien levert de rente over een obligatie nog altijd een stuk meer op dan de rente over het saldo op je spaarrekening.

Kunst

Ten slotte is het ook een idee om te beleggen in kunst. De kunstwereld is een gekke wereld waar in sommige gevallen door enthousiast verzamelaars bizarre bedragen neergeteld worden en daar kun jij handig gebruik van maken. Beleggen in kunst vergt wel een zekere kennis en handigheid. Koop je kunst op de veiling en niet in een kunsthandel. De kunsthandel is het laatste station, waar ook de hoogste bedragen neergelegd worden. Beleggen in kunst kun je het beste doen in samenwerking met een adviseur die jou kan vertellen in welke kunst je het best kan beleggen en die met jou meegaat naar veilingen. Welke belegging past bij jou?

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn