Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Houten stellingen of metalen stellingen: wat kies je?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Houten stellingen of metalen stellingen: wat kies je?

Zowel houten als metalen stellingkasten zijn uitstekend te gebruiken in de werkplaats, een magazijnhal, winkel, op kantoor of in huis. Doorgaans zijn de opbergrekken helemaal naar wens samen te stellen, zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen en eisen. Maar wat is nou de beste keuze: een houten stellingkast of een metalen stellingkast? Of een combinatie van beiden? We leggen je de voordelen uit van de verschillende soorten stellingkasten.

Houten stellingkasten met grote toepasbaarheid

Het grote voordeel van houten stellingen is dat deze gemakkelijk te monteren zijn. Daarnaast is een houten stelling stevig en goed betaalbaar. Doorgaans is een houten stellingkast de beste keuze als je met name lichte producten in de kast wilt zetten. Denk aan de opslag van je administratie, bij het netjes inrichten van de zolder of als winkelinrichting. De natuurlijke uitstraling van het materiaal zorgt ervoor dat een houten stellingkast overal goed tot zijn recht komt.  

Qua houtsoorten zijn er ook meerdere keuzes. Zo zijn er low budget houten stellingen gemaakt van MDF, combirekken gemaakt van eersteklas FSC-hout uit Scandinavië en duurzame rekken gemaakt van gebruikte steigerplanken.

Metalen stellingkasten voor zwaardere producten

Voor zwaardere producten zijn metalen stellingen doorgaans de beste keuze. Hout kan namelijk gaan doorbuigen als het te zwaar belast wordt. In de werkplaats of een magazijn kom je metalen stellingkasten vaak tegen. Ook thuis in het kantoor of in de bijkeuken kan dit type stellingkast mooi en praktisch zijn. Metalen stellingen zijn zeer flexibel en goed in te richten naar jouw persoonlijke wensen. Zo bepaal je zelf het aantal legborden en of de stelling tussenwanden moet hebben. Waarvoor je de stellingkast ook wilt gebruiken, voor iedere situatie is er een passende indeling te bedenken.

Combinatie van materialen

Dan zijn er nog stellingkasten die bestaan uit een combinatie van hout en metaal. Het metaal zorgt voor extra versteviging, terwijl de stellingkast een naturel uitstraling behoudt. Stellingkasten hebben tal van toepassingen doordat ze gemakkelijk af te stemmen zijn op de opbergbehoefte. Zo kan je een kleine stelling gebruiken om de administratie, producten of grondstoffen in op te bergen of kan je de stellingen zo laten uitvoeren dat ze perfect zijn als winkelinrichting. 

Stellingkast monteren

Over het algemeen zijn stellingkasten eenvoudig zelf te monteren met een hamer en een accuboormachine. Desgewenst kun je altijd de hulp van deskundige monteurs inschakelen, zodat je zeker weet dat de houten of metalen stellingen stevig in elkaar staan.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn