Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Alles wat je over een wijnkast moet weten
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Alles wat je over een wijnkast moet weten

Als echte wijnkenner bewaar jij je wijnen natuurlijk niet in een wijnrek of in een koelkast. Licht, temperatuur en trillingen hebben namelijk erg veel invloed op de smaak en de houdbaarheid van een fles wijn. Om jouw wijnen echt goed tot bloei te laten komen, is een wijnkast een onmisbaar apparaat. Een wijnkast zorgt ervoor dat iedere soort wijn in een rustige en kalme omgeving bewaard kan worden, waardoor de smaak van de wijn extra lang goed blijft en de wijn dus langer bewaard kan worden. Wijnkasten shop je tegenwoordig eenvoudig online en zijn steeds vaker terug te vinden in de keuken of voorraadkast van echte wijnliefhebbers. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het kopen van een wijnkast? In dit artikel vertellen wij je alles wat je hierover moet weten!

Het verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnkoelkast

Er zit wel degelijk een verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnkoelkast. Een wijnbewaarkast is namelijk gewoon een wijnrek waarin wijnen bewaard worden. Een wijnkoelkast daarentegen is een soort koelkast die speciaal ontworpen is om wijnen in te bewaren. De temperatuur kan ingesteld worden en blijft altijd constant. Je kunt kiezen voor een kleine wijnkoelkast met slechts één temperatuurzone, of je kiest voor een grotere wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones. Hierdoor kun je verschillende soorten wijn in één wijnkoelkast bewaren. 

Een losstaande wijnkoelkast of een inbouw wijnkoelkast?

Als je een wijnkoelkast aan wilt gaan schaffen, is het belangrijk om vooraf te bedenken of je de wijnkoelkast los wilt neerzetten of in wilt bouwen. Meestal wordt een wijnkoelkast in een keuken neergezet of ingebouwd onder het aanrechtblad, maar je kunt een wijnkoelkast ook prima in een voorraadkast zetten. Een wijnkoelkast kan niet zomaar ingebouwd worden, je moet in dit geval wel kiezen voor een inbouw wijnkoelkast. De koeltechniek bij een inbouw wijnkoelkast verschilt namelijk van de koeltechniek van een losstaande wijnkoelkast. 

Kijk naar de ruimte

Of je een wijnkoelkast nu los neerzet of in laat bouwen, het is ook belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte die je hebt om de wijnkoelkast te plaatsen. Als je een wat kleinere keuken hebt, is het aan te raden om voor een kleine wijnkoelkast te kiezen die ruimte biedt tot ongeveer 20 flessen. Heb je een grote keuken? Dan kun je natuurlijk ook uitpakken en kiezen voor een grotere wijnkoelkast waarin meer flessen wijn opgeslagen kunnen worden.

Let op de draairichting van de deur

Nog een belangrijk aandachtspunt is de draairichting van de deur. Het is altijd erg vervelend om er pas na aankoop achter te komen dat de draairichting van de deur de verkeerde kant op gaat. Bij iedere wijnkoelkast staat de draairichting van de deur gelukkig netjes aangegeven, waardoor je hier altijd goed rekening mee kunt houden. Daarnaast zijn er ook wijnkoelkasten waarbij de draairichting aanpasbaar is.

Gerelateerde berichten

Handige links

Beleggen in Amazon, wat moet je er precies over weten?
Wat moet je weten over de loonbelastingverklaring?
Het aanmerkelijk belang, wat moet je er precies over weten?
Wat is de voorbelasting of BTW en wanneer mag je ze aftrekken?
Een barterdeal, mogelijks interessant voor alle betrokken partijen
Wat maakt een sparringpartner in de praktijk zo interessant?
De voor- en nadelen van een werktelefoon

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Boeiende blogartikelen voor iedereen met interesse in financiën en ondernemen

Een goede gezondheid en een stabiele financiële situatie zijn in de basis de twee belangrijkste aspecten van een gelukkig leven. Het loont dan ook altijd de moeite om bijvoorbeeld je financiële kennis te verbeteren. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om je vermogen een duwtje in de rug te geven, daarnaast kan je mogelijks ook heel wat overbodige kosten die je betaalt liquideren. Het doornemen van de interessante blogartikelen die onder andere gaan over belasting, hypotheek en verzekering tref je aan op Optie24 en helpen je een aardig eind mee op weg.

Een zakelijke tuin voor een kantoor
Ondernemen

Een zakelijke tuin voor een kantoor

Het aanleggen van een tuin kan op veel verschillende manieren gebeuren. Daarnaast is het ook zo dat voor iedere tuin een totaal ander ontwerp gewenst

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?
Overig

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?

In Nederland is voetbal de grootste sport. De meeste kinderen, waarvan het grootste gedeelte de jongens, voetbalt iedere week. Hierdoor zijn ook de grote voetbalwedstrijden