Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Alles wat je over een wijnkast moet weten
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Alles wat je over een wijnkast moet weten

Als echte wijnkenner bewaar jij je wijnen natuurlijk niet in een wijnrek of in een koelkast. Licht, temperatuur en trillingen hebben namelijk erg veel invloed op de smaak en de houdbaarheid van een fles wijn. Om jouw wijnen echt goed tot bloei te laten komen, is een wijnkast een onmisbaar apparaat. Een wijnkast zorgt ervoor dat iedere soort wijn in een rustige en kalme omgeving bewaard kan worden, waardoor de smaak van de wijn extra lang goed blijft en de wijn dus langer bewaard kan worden. Wijnkasten shop je tegenwoordig eenvoudig online en zijn steeds vaker terug te vinden in de keuken of voorraadkast van echte wijnliefhebbers. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het kopen van een wijnkast? In dit artikel vertellen wij je alles wat je hierover moet weten!

Het verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnkoelkast

Er zit wel degelijk een verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnkoelkast. Een wijnbewaarkast is namelijk gewoon een wijnrek waarin wijnen bewaard worden. Een wijnkoelkast daarentegen is een soort koelkast die speciaal ontworpen is om wijnen in te bewaren. De temperatuur kan ingesteld worden en blijft altijd constant. Je kunt kiezen voor een kleine wijnkoelkast met slechts één temperatuurzone, of je kiest voor een grotere wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones. Hierdoor kun je verschillende soorten wijn in één wijnkoelkast bewaren. 

Een losstaande wijnkoelkast of een inbouw wijnkoelkast?

Als je een wijnkoelkast aan wilt gaan schaffen, is het belangrijk om vooraf te bedenken of je de wijnkoelkast los wilt neerzetten of in wilt bouwen. Meestal wordt een wijnkoelkast in een keuken neergezet of ingebouwd onder het aanrechtblad, maar je kunt een wijnkoelkast ook prima in een voorraadkast zetten. Een wijnkoelkast kan niet zomaar ingebouwd worden, je moet in dit geval wel kiezen voor een inbouw wijnkoelkast. De koeltechniek bij een inbouw wijnkoelkast verschilt namelijk van de koeltechniek van een losstaande wijnkoelkast. 

Kijk naar de ruimte

Of je een wijnkoelkast nu los neerzet of in laat bouwen, het is ook belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte die je hebt om de wijnkoelkast te plaatsen. Als je een wat kleinere keuken hebt, is het aan te raden om voor een kleine wijnkoelkast te kiezen die ruimte biedt tot ongeveer 20 flessen. Heb je een grote keuken? Dan kun je natuurlijk ook uitpakken en kiezen voor een grotere wijnkoelkast waarin meer flessen wijn opgeslagen kunnen worden.

Let op de draairichting van de deur

Nog een belangrijk aandachtspunt is de draairichting van de deur. Het is altijd erg vervelend om er pas na aankoop achter te komen dat de draairichting van de deur de verkeerde kant op gaat. Bij iedere wijnkoelkast staat de draairichting van de deur gelukkig netjes aangegeven, waardoor je hier altijd goed rekening mee kunt houden. Daarnaast zijn er ook wijnkoelkasten waarbij de draairichting aanpasbaar is.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn