Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Wat is de regelgeving rondom een horecazaak uitbreiden met een terras?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Wat is de regelgeving rondom een horecazaak uitbreiden met een terras?

Er is niks fijner dan op een gezellig terras zitten onder het genot van een lekker hapje eten en drinken. Als je een horecazaak hebt is het zeker aan te raden om je zaak uit te breiden met een terras. Een terras heeft vele voordelen. Denk hierbij aan meer omzet, gezelligere sfeer, beter zichtbaar en nog veel meer. Helaas kun je niet zomaar je horecazaak uitbreiden met een terras. In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat de regelgeving is rondom het uitbreiden van een horecazaak met een terras. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Vergunningen en toestemmingen

Het exploiteren van een terras vereist meestal een vergunning. Dit kan een afzonderlijke vergunning zijn in vergelijking met de vergunning die u voor uw horecazaak heeft. De procedure voor het verkrijgen van een vergunning kan variëren afhankelijk van de locatie, het type terras en de omvang van de uitbreiding. Zorg voor de juiste vergunningen voordat je het terras opent.

Locatie en grootte

De gemeente kan regels opleggen over de locatie en afmetingen van het terras. Er kunnen beperkingen zijn op de afstand tot nabijgelegen gebouwen, trottoirs, wegen en andere eigendommen. Bekijk de lokale regels om ervoor te zorgen dat je terras de juiste afmetingen en locatie heeft.

Veiligheidsmaatregelen

De veiligheid van het terras voor klanten en voorbijgangers is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat de constructie van het terras stevig is en volledig voldoet aan de bouwregels. Omheiningen, verlichting en nooduitgangen kunnen ook nodig zijn.

Geluidsniveaus

Geluidsoverlast kan worden veroorzaakt door terrassen, vooral in dichtbevolkte gebieden. Het toegestane geluidsniveau en de hoeveelheid tijd die u muziek of andere geluidsbronnen op het terras mag gebruiken, kunnen worden vastgesteld door de gemeente. Om overlast voor de buurt te voorkomen, volg deze regels.

Terrasbelastingen

Er zijn sommige gemeenten die een belasting opleggen voor het gebruik van de openbare ruimte voor een terras. De belasting kan variëren afhankelijk van de grootte van het terras en de locatie. Contacteer de gemeente over eventuele belastingen die van toepassing zijn op uw terrasuitbreiding. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden of je het personeel en de juiste middelen tot je beschikking hebt. Zo is het erg belangrijk dat de hygiëne op orde is en dat al je klanten op tijd geholpen worden. Hiervoor zijn middelen als een professionele vaatwasser, een digitale menukaart, genoeg personeel erg handig. 

Milieuvoorschriften

Tegenwoordig wilt iedereen zijn steentje bijdragen aan de verbetering van het klimaat. Houd rekening met milieunormen voor het gebruik van duurzame terrasmeubilair, recycling en afvalverwerking. 

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn