Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Wat houdt factoring precies in?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Wat houdt factoring precies in?

Jouw onderneming moet groeien. Dit kan alleen als de bedrijfsvoering goed geregeld is. Een van de belangrijkste onderdelen van de bedrijfsvoering is de administratie. Iedere dag heb je te maken met facturen die je naar de klanten stuurt of de facturen die je zelf dient te betalen aan leveranciers en andere partijen. Je kunt er dan voor kiezen om een deel van de administratie uit te besteden. Hiermee zorg je ervoor dat je toch het geld op jouw rekening ontvangt, zonder dat je hier nog veel tijd aan kwijt bent. Factoring, noemen we dat.

Voordat je met factoring kunt beginnen, is het belangrijk dat je weet wat het inhoudt. Want wat is factoring precies, en wat kun je ermee?

Wat is factoring?

MKB factoring is het verkopen van jouw facturen aan een professioneel bedrijf. De facturen die je iedere maand verstuurt naar jouw klanten, wil je immers ook uitbetaald hebben. In plaats van de facturen zelf te versturen en in de gaten te houden of de klanten betalen, zal een professioneel bedrijf alles regelen. Jij krijgt het geld direct op jouw rekening gestort, terwijl de professional het contact met de klanten onderhoudt. Factoring zorgt er dan voor dat jij de producten niet voor niets hebt verkocht en ook geen diensten geleverd hebt zonder dat je hiervoor betaald hebt gekregen. In de tussentijd kun jij je richten op andere zaken binnen de bedrijfsvoering.

Dit kun je met de uitbesteding

Met de factoring voor jouw bedrijf kun je ervoor zorgen dat je te allen tijde betaald krijgt voor jouw producten of diensten. Jij hoeft er dan alleen nog maar voor te zorgen dat je jouw eigen rekeningen betaalt. Het geld staat na het versturen van de factuur al op jouw bankrekening, zodat je ook nieuwe mogelijkheden krijgt voor het investeren in jouw bedrijf. Een ander groot voordeel is dat je geen ongemakkelijke contacten hebt met jouw klanten. Indien een betaling uitblijft, zal de professional er immers voor zorgen dat de klant alsnog betaalt en zal daarbij ook alle aanmaningen en andere stappen op zich nemen.

Houd de kosten in de gaten

Het is wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten van factoring. Voor de uitbesteding betaal je namelijk ook geld. Vaak gaat het hierbij om een bepaald percentage van de facturen. In sommige gevallen kan er ook een contract aangegaan worden, zodat je structureel minder betaalt. De kosten gaan echter wel van jouw uiteindelijke winst af. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten wat het voor jou kost en of het voor jouw MKB bedrijf de beste oplossing is voor het doen van de administratie.

Gerelateerde berichten

Handige links

Beleggen in Amazon, wat moet je er precies over weten?
Wat moet je weten over de loonbelastingverklaring?
Het aanmerkelijk belang, wat moet je er precies over weten?
Wat is de voorbelasting of BTW en wanneer mag je ze aftrekken?
Een barterdeal, mogelijks interessant voor alle betrokken partijen
Wat maakt een sparringpartner in de praktijk zo interessant?
De voor- en nadelen van een werktelefoon

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Boeiende blogartikelen voor iedereen met interesse in financiën en ondernemen

Een goede gezondheid en een stabiele financiële situatie zijn in de basis de twee belangrijkste aspecten van een gelukkig leven. Het loont dan ook altijd de moeite om bijvoorbeeld je financiële kennis te verbeteren. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om je vermogen een duwtje in de rug te geven, daarnaast kan je mogelijks ook heel wat overbodige kosten die je betaalt liquideren. Het doornemen van de interessante blogartikelen die onder andere gaan over belasting, hypotheek en verzekering tref je aan op Optie24 en helpen je een aardig eind mee op weg.

Een zakelijke tuin voor een kantoor
Ondernemen

Een zakelijke tuin voor een kantoor

Het aanleggen van een tuin kan op veel verschillende manieren gebeuren. Daarnaast is het ook zo dat voor iedere tuin een totaal ander ontwerp gewenst

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?
Overig

Hoe maak je voetbalwedstrijden nog leuker?

In Nederland is voetbal de grootste sport. De meeste kinderen, waarvan het grootste gedeelte de jongens, voetbalt iedere week. Hierdoor zijn ook de grote voetbalwedstrijden