Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Tips bij het overnemen van een horecazaak

Werken in de horeca dat moet je een beetje in het bloed zitten. Lange dagen maken, dagelijks vele kilometers lopen en elke week weer hopen dat je voldoende omzet behaalt. Het zijn stressfactoren waar je tegen moet kunnen. Maar vaak zijn horecaondernemers die een bedrijf overnemen al een aantal jaren in deze sector werkzaam en weten ze dus waar ze aan beginnen. Maar met deze tips kun je jouw horecazaak misschien nog net een beetje meer succesvol maken.

Laat de boeken controleren

Voordat je een bedrijf overneemt is het belangrijk te weten of er financiële problemen zijn. Is het bedrijf gezond? Wat is de omzet per maand en per jaar? Hoe lang loopt het huurcontract voor het pand? Wat zijn de kosten voor stroom en gas? Met dit soort cijfers kun je een goede inschatting maken of je van het bedrijf een succes kunt maken. Als je zelf niet genoeg financieel inzicht hebt, laat dan een deskundige naar de cijfers van het bedrijf kijken om een goed beeld te krijgen van hoe de zaken ervoor staan.

Moderniseren

Als je een bedrijf overneemt is dat een goed moment om zaken te moderniseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online reserveringssysteem. Een gast kan dan thuis alvast een tafel reserveren voor een bepaalde datum en tijd. Voordeel voor jou is dat je weet hoeveel gasten er komen en je hoeft ook niet steeds telefoontjes te beantwoorden met reserveringen. Risico is wel dat mensen die hebben gereserveerd niet komen opdagen. Steeds meer restaurants lossen dit op door een bedrag in rekening te brengen bij een reservering. Dit hoeft geen hoog bedrag te zijn, maar als er bijvoorbeeld 20 euro moet worden betaald om een reservering te maken, die later wordt verrekend met de kosten voor de consumpties, dan is de kans een stuk kleiner dat iemand voor de grap een tafel boekt of om een andere reden niet komt opdraven.

Snel bestellingen opnemen

Veel horecazaken kampen met een tekort aan personeel. Je hebt je mensen in de keuken het hardst nodig, maar er moeten natuurlijk ook mensen ‘op de vloer’ staan om bestellingen op te nemen. Dit gaat een stuk sneller met een digitale handheld van booq Solutions waarop een bestelling direct kan worden ingevoerd. De gegevens worden meteen doorgestuurd naar de keuken, waar de kok meteen aan de slag kan om de bestelling in orde te maken. Het bedienend personeel krijgt vervolgens een seintje op de handheld als een bestelling klaar staat om te worden uitgeserveerd. Op die manier kunnen klanten snel en efficiënt bediend worden. Bezoekers aan horecazaken vinden het vaak een groot minpunt als de bediening traag verloopt. Te snel is ook weer niet goed, mensen moeten wel de gelegenheid hebben om rustig hun bord leeg te eten voordat de volgende gang wordt opgediend. Tevreden klanten zijn immers terugkerende klanten.

Picture of Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn