Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Telefoonabonnement kiezen voor ondernemers: 3 tips
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Telefoonabonnement kiezen voor ondernemers: 3 tips

De telecomwereld verandert constant. Elk jaar zijn er nieuwe smartphones en verandert de regelgeving over belbundels, gebruik in het buitenland, datalimieten en internetsnelheden. 4G leek net nieuw, maar nu is 5G er alweer een tijdje. Grote kans dat het mobiele abonnement dat je een paar jaar geleden voor je bedrijf koos, nu verouderd is. Of misschien ben je net gestart met je onderneming en moet je dit nog regelen. Maar zo’n abonnement uitzoeken kost vaak meer tijd dan je denkt. Daarom geven we je drie tips om het juiste zakelijke mobiele abonnement te vinden.

Zakelijk gebruik verschilt van privégebruik

Je belt zakelijk waarschijnlijk anders dan privé. Misschien gebruik je minder data en dan kan een kleinere databundel misschien genoeg zijn. Maar je wilt wel een netwerk dat altijd werkt, zodat je niet ineens geen bereik hebt als je naar klanten onderweg bent. Bedenk ook of je een apart zakelijk abonnement wilt, of je persoonlijke abonnement ook zakelijk gaat gebruiken. De meeste ondernemers kiezen voor een apart zakelijk sim only onbeperkt bellen abonnement. Dat is handig om werk en privé gescheiden te houden.

Diverse soorten abonnementen

Ben je als ondernemer op zoek naar een mobiel abonnement, dan zul je zien dat er veel keuzes zijn. Providers hebben vaak verschillende abonnementen voor particulieren, zzp’ers en mkb’ers. Mkb-abonnementen zijn meestal bedoeld voor bedrijven met 5 tot 15 werknemers. Bij deze abonnementen kun je bundels delen en het aantal nummers aanpassen aan hoeveel mensen je in dienst hebt. Denk na over hoeveel aansluitingen je nodig hebt en kies het abonnement dat daarbij past. Een mkb-bundel is vaak goedkoper dan losse zzp-abonnementen. Heb je maar één of twee aansluitingen nodig? Dan is een zzp-abonnement of zelfs een particulier sim only maandelijks opzegbaar abonnement vaak beter. Als zzp’er kun je zelfs een particulier abonnement aftrekken bij je belastingaangifte.

Wees kritisch over zakelijke extra’s

Ook al bieden zakelijke abonnementen vaak extra’s, bedenk altijd of je die wel echt nodig hebt. Sommige dingen zijn natuurlijk handig, zoals een 24/7 helpdesk voor technische problemen. Maar andere extra’s zijn misschien niet nodig, zeker niet als je net begint als zzp’er. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke voicemail die in een studio wordt opgenomen. Kijk daarom goed naar de verschillen tussen zzp-abonnementen en particuliere abonnementen. Vergeet niet dat de prijzen voor zzp-abonnementen meestal zonder btw zijn. Soms is een simpeler particulier abonnement gewoon de beste keuze.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn