Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Met deze 4 tips maak je je site beter vindbaar 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Met deze 4 tips maak je je site beter vindbaar 

Zoekmachines zorgen ervoor dat jouw site meer bezocht wordt. Het is daarom belangrijk om je site beter vindbaar te maken in deze zoekmachines. Hiervoor is het van belang dat jouw site geoptimaliseerd is. Dit wordt ook wel SEO optimalisatie genoemd. Met een aantal tips zorg je ervoor dat jouw site beter vindbaar is in de zoekmachines. Ben je benieuwd naar deze tips? Je leest ze in dit artikel. 

Je site SEO optimaliseren 

Om je site beter vindbaar te maken, pas je zoekmachineoptimalisatie toe. Dit noemen we SEO (search engine optimalisation). Er zijn een aantal zaken die je toepast voor een goede SEO optimalisatie. Deze zaken pas je toe aan de hand van een handige checklist. Zodra je alle punten van de checklist toepast, vergroot je de vindbaarheid van jouw site. Welke zaken je precies toepast voor SEO optimalisatie lees je hieronder. 

1. Gebruik de juiste zoekwoorden 

Zorg ervoor dat elke pagina op jouw site een duidelijke zoekfocus heeft. Deze zoekwoorden plaats je in de titel, metabeschrijving, H1 en H2 tags en in 2 tot 3 procent in de content. Elke pagina op je site schrijf je rondom één zoekwoord. Gebruik ook synoniemen en/of meervouden van dit zoekwoord. Begin de titel ook met het zoekwoord om beter gevonden te worden in de zoekresultaten. 

2. Plaats relevante links 

Het plaatsen van relevante links zorgt er ook voor dat je site hoger in de zoekresultaten komt. Deze links helpen de zoekmachine namelijk te bepalen waar de pagina over gaat. Je kiest ook voor link building. Hierbij plaats je relevante links van jouw website op een andere website. Ook hierdoor wordt het verkeer op jouw website vergroot. 

3. Gebruik afbeeldingen en video’s 

Google ziet vooral tekst, maar lezers zien ook afbeeldingen. Door afbeelding en video’s toe te voegen aan een tekst, blijven bezoekers langer op een pagina. De tijd op een pagina is ook een belangrijk onderdeel voor de ranking van jouw site in Google. Zorg ervoor dat de afbeeldingen goed bij tekst passen en voeg alt-tags toe aan de afbeeldingen. Zo leest Google waar de afbeelding en tekst over gaan. 

4. Gebruik titels en tussenkopjes 

Voor de titel gebruik je altijd H1 (heading 1). Google leest hierdoor direct wat de titel is. Gebruik niet meer dan één H1 kopje per pagina. Kies voor de titels van de alinea’s H2. Door tussenkopjes toe te voegen, wordt de tekst beter leesbaar voor zowel de lezer als voor Google. Ook creëer je hierdoor een duidelijke navigatiestructuur en is de site toegankelijk voor bezoekers.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn