Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Kantoor inrichten als ondernemer: 5 tips

Groeit je bedrijf? Dan is de kans groot dat je een kantoor gaat inrichten, voor jou en je personeel. Maak er meteen werk van. Een prettige kantoorruimte is namelijk bevorderlijk voor de creativiteit, concentratie en productiviteit. Daar heeft iedereen iets aan! Dit zijn handige tips.

Goede koffie

Een werkdag is natuurlijk niet compleet zonder een bakje koffie. Zorg daarom voor goede koffie op het kantoor. Daar maak je jezelf en je personeel absoluut blij mee! Het is daarbij belangrijk om voor iedereen de juiste koffie aan te bieden. Zet bijvoorbeeld een volautomatische koffiemachine neer, waar men espresso, lungo, cappuccino en zelfs warme chocolademelk mee kan bereiden. Je kunt ook aan verschillende koffiebonen denken. Zo zijn er steeds meer mensen die (soms) graag cafeïnevrije koffiebonen gebruiken bij de bereiding. Daar kun je dus ook een voorraadje van hebben liggen.

Fijne lunchplek

Naast koffie is ook het eten belangrijk tijdens de werkdag. Denk na over de inrichting van een prettige lunchplek. Hoe klein of groot het kantoor ook is, voorkom in ieder geval dat je werknemers (altijd) aan hun bureau lunchen. De lunch is immers bedoeld als pauzemoment, en daarnaast als moment om het teamverband te laten groeien. Zet bijvoorbeeld een grote tafel in de ruimte neer, waar iedereen aan kan plaatsnemen. En kies voor een keukentje, zodat er lunch kan worden bereid. Of organiseer een gezamenlijke lunch, door wekelijks boodschappen in te slaan waar iedereen van mag pakken. Dit kun jij bekostigen, of je kunt afspreken dat iedereen hier maandelijks een klein bedrag voor inlegt.

Ergonomische werkplekken

Er moet natuurlijk ook gewerkt worden! Zodra je werknemers ’s ochtends vroeg het eerste kopje koffie paraat hebben, gaat de dag van start. Je kunt trouwens ook kiezen voor een koffiezetapparaat waarin gemak voorop staat. Met koffie capsules is het een makkie om een kopje te bereiden. Kijk wat past in het kantoor. Richt de ruimte in met ergonomische meubelen, van bureau tot bureaustoel. Je wilt dat je werknemers de juiste werkhouding kunnen aannemen. Ook innovatieve oplossingen zijn populair, zoals het zit-sta bureau. Vraag ook gerust aan je personeel wat hierin de wens is. En er zijn standaard eisen om aan te voldoen. Zo moet een bureau ruim genoeg zijn, om er een monitor en laptop op kwijt te kunnen. Als je zit, moet je de armen recht vooruit kunnen steken, zonder daarbij het scherm te raken. Qua stoel is een bureaustoel wenselijk, dus niet een gewone eettafelstoel. De bureaustoel biedt immers meer ondersteuning. Ga voor een verstelbare stoel, zeker als je werkt met flexwerkplekken.

Ruimte voor overleg

Het bureau vormt de basis gedurende de werkdag. Maar zorg daarnaast dat er genoeg ruimte is om te overleggen. Je kunt een vergaderzaal inrichten. Zo voorkom je dat je steeds iedereen afleidt, als er iets moet worden besproken. Ook creëer je zo wat meer privacy in het kantoor: niet iedereen hoeft immers ieder gesprek te kunnen horen. Naast ruimte voor een vergaderzaal, is het in het moderne kantoor ook steeds gebruikelijk om een loungeplekje in te richten. Zet hier een bank neer, zodat je personeel kan ontspannen tijdens de werkdag. Zo zorg je meteen voor een wat informelere sfeer op het kantoor.

Stijl en sfeer

Over sfeer gesproken! Dat brengt ons op het laatste punt: laat stijl en sfeer terugkomen in de ruimte. Een kantoor hoeft immers zeker niet saai te zijn. Het is juist veel leuker om de boel gezellig in te richten. Het hoeft geen tweede huiskamer te zijn, maar denk in ieder geval aan wat leuke details. Plaats een vloerkleed op de grond, zet planten neer en decoreer de wand met schilderijen of posters. Zorg dat je trots bent op de uitstraling van je kantoor. Hier is immers niet alleen je personeel te vinden, maar kun je ook klanten, opdrachtgevers en andere belangrijke personen in je netwerk uitnodigen.

Met de bovenstaande tips maak je van het kantoor een prettige plek voor jou en je personeel. Waar ga jij als eerste mee aan de slag?

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn