Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Dit zijn de voordelen van een bv!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Dit zijn de voordelen van een bv!

Wil je graag voor jezelf beginnen, maar twijfel je nog of je liever een eenmanszaak of een bv op wil gaan richten? Of misschien zelfs een vof? Kies je ervoor om een bv op te richten, dan brengt dit een aantal grote voordelen met zich mee ten opzichte van andere rechtsvormen die je voor je bedrijf kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit en bescherming van jou als ondernemer. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen die een bv als rechtsvorm met zich meebrengt!

Je privévermogen is veilig 

Een groot voordeel van het oprichten van een bv is dat jij jouw privévermogen veilig kunt stellen. Een bv is een rechtspersoon, wat betekent dat een bv net als een normaal persoon gewoon rechten en plichten heeft. Dit betekent dat een bv ook een eigen vermogen kan hebben en zelf verantwoordelijk is voor het nakomen van zijn verplichtingen. Als bestuurder of aandeelhouder ben jij dan dus in principe niet aansprakelijk voor eventuele schulden van de bv, de bv zelf is verantwoordelijk. Als je voor een eenmanszaak of een vof kiest, is dit helaas niet het geval. Je bedrijf oprichten als bv zorgt er dus voor dat jij jouw privé vermogen veilig kunt stellen. 

Fiscale voordelen die een bv biedt 

Het belastingtarief dat je af moet staan over de winst van een bv is lager dan het tarief dat je betaalt over de winst van een eenmanszaak of een vof. Maakt je onderneming veel winst, dan ben je als ondernemer dus veel voordeliger uit als je een bv hebt. Over de eerste 200.000 euro aan winst betaal je met een bv 19% belasting en over de winst boven de 200.000 euro betaal je 25,8% belasting. Heb je een eenmanszaak of vof? Dan betaal je over een winst tot 73.031 euro maar liefst 36,93% belasting. Voor bedragen hierboven betaal je zelfs 49,50% belasting. Een bv scheelt je dus een hoop belasting!

Een vof of eenmanszaak omzetten naar een bv 

Staat jouw bedrijf momenteel geregistreerd als eenmanszaak of vof, maar wil je graag overstappen op een bv? Je kunt een vof naar bv laten omzetten door Firm24. Je denkt misschien dat dit een ingewikkeld proces is dat veel tijd in beslag gaat nemen, maar dat valt reuze mee. Jij kunt jouw vof gewoon online om laten zetten naar een bv. Je kunt dit op diverse manieren doen, dus mocht je hier nog over twijfelen, dan is het verstandig om je eerst te laten adviseren over het omzetten. Zo weet je zeker dat alles goed wordt geregeld en dat je zonder problemen door kan gaan als bv.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn