Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

3 dingen die je moet regelen als je ondernemer bent
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

3 dingen die je moet regelen als je ondernemer bent

De afgelopen tijd zijn steeds meer mensen gestart als ondernemer. Het is zelfs hip om zzp’er te zijn. Er is daarnaast arbeidskrapte, waardoor je als zzp’er een hoog tarief kunt vragen. Bovendien geeft het veel vrijheid. Wil je ook starten als zelfstandige ondernemer? Lees dan in dit artikel welke dingen je moet regelen om succesvol te starten als ondernemer.

Een boekhouder

Veel van de ondernemers die failliet gaan hebben financiële problemen. Vaak komt dit, doordat ze zelf de administratie niet op orde hebben. Een goede administratie zorgt ervoor dat je goed inzicht hebt in je financiën. Hierdoor kun je op tijd acties ondernemen als het financieel minder goed met je bedrijf gaat. Je kunt zelf je administratie doen. Nog beter is om je administratie te laten doen door een boekhouder. Hierbij geldt het gezegde: ‘schoenmaker blijf bij je leest’. Een boekhouder weet alles over financiën en weet precies van welke aftrekposten je gebruik kunt maken. Een boekhouder kost wel geld, maar de investering haal je er vaak makkelijk uit. Ten eerste doordat de kans op fouten veel kleiner is als je een boekhouder inhuurt. Hierdoor voorkom je dat je achteraf geld moet terugbetalen of meer geld moet betalen. Ten tweede weet een boekhouder beter van welke fiscale voordelen je gebruik kunt maken. Hierdoor levert een boekhouder ook geld op. Meestal hoef je dan slechts een klein deel van dit geld te betalen aan je boekhouder. Tenslotte scheelt het je ook tijd. Deze tijd kan je besteden aan werkzaamheden, waar jij je gespecialiseerd in bent. 

Een website

Een website is essentieel als je wilt ondernemen. Hierdoor kunnen mensen je bedrijf vinden. Zelfs als klanten je via een andere manier vinden willen ze vaak nog meer informatie lezen op een website. Ben je van plan om een wordpress website te gebruiken? Dan kan je eenvoudig met woocommerce hosting je eigen wordpress laten hosten. Met dit pakket heeft jouw website een hoge snelheid en krijg je premium support. Wil je via jouw website mensen laten aanmelden voor nieuwsbrieven en e-mails? Maak dan ook gebruik van email hosting. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het beheer van de e-mail.

Een goede balans tussen werk en privé

De vrijheid als zzp’er heeft helaas ook een keerzijde. Het kan namelijk ervoor zorgen dat je geen goede scheiding hebt tussen werk en privé. Wees hier bewust van. Door goede afspraken met jezelf te maken kun je zorgen dat de balans goed blijft. Plan bijvoorbeeld van tevoren welke tijden je gaat werken. Het hebben van een aparte zakelijke telefoon helpt ook om een goede balans te houden.

Daarnaast moet je natuurlijk nog veel andere zaken regelen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan je marketingactiviteiten en het onderhouden van je klantrelaties.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn