Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Extra geld verdienen in 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Extra geld verdienen in 2024

Meer en meer mensen houden zich bezig met een ‘side hustle’. Dit is een extra ‘project’ naast hun vaste baan met een helder doel: meer geld verdienen. Voor sommigen gaat dit samen met plezier, terwijl dit voor anderen puur een kwestie is van noodzaak. Veel huishoudens hebben nu eenmaal meer geld nodig om het hoofd boven het water te kunnen houden.

Heb je zelf ook de wens om extra geld te verdienen? Je hebt hier meerdere mogelijkheden voor. Inclusief mogelijkheden waar je in eerste instantie niet aan zou denken.

Mogelijkheid 1: traden/beleggen

Een van de mogelijkheden die je hebt, is om met trading aan de slag te gaan. Zo kun je ervoor kiezen om crypto te kopen en dit – hopelijk – op een later moment tegen een hogere prijs te verkopen.

 Ook kun je in onder meer aandelen, ETF’s en andere financiële producten beleggen. Dit levert je echter niet direct een rendement op, behalve als je met day trading aan de slag gaat. Daar heb je echter wel veel kennis voor nodig. Dit is dus niet per definitie de beste mogelijkheid om extra geld te verdienen.

Mogelijkheid 2: goud inleveren

Heb je door de jaren heen in goud geïnvesteerd? Of heb je misschien prachtige, gouden sieraden thuis liggen? Het is een verstandig idee om nu goud in te leveren. Goud inleveren brengt namelijk ontzettend veel geld op, dankzij de hoge koers van goud.

Groot voordeel hiervan is dat je in principe niks hoeft te doen. Je hoeft alleen maar je goud in te leveren. Hecht je hier veel emotionele waarde aan? Dan is het wellicht lastig voor je om het goud in te leveren. Het geld dat je hiervoor ontvangt, compenseert hoogstwaarschijnlijk de emotionele waarde !

Mogelijkheid 3: je spullen verkopen

Het is altijd een goed idee om eens kritisch naar je spullen te kijken. Draag je bijvoorbeeld bepaalde kledingstukken nooit? Of heb je horloges in de kast liggen die je nooit draagt? Dan is dit hét moment om je spullen te verkopen. Een Patek Philippe verkopen levert je veel geld op, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

 wil je kijken welke hierbij de juiste is en- of de 

Mogelijkheid 4: met een online verdienmodel starten

Je kunt ook bewust de keuze maken om met een online verdienmodel te starten. Affiliate marketing, social media marketing of dropshipping zijn hier belangrijke voorbeelden van. Niet elk online verdienmodel heeft een even goede reputatie, dus verdiep je eerst goed in deze online verdienmodellen.

Je hebt ook bij deze online verdienmodellen nooit garantie op succes. Het is goed mogelijk dat je pas na maanden werken je eerste centen begint te verdienen. Of dat succes helemaal uitblijft. Dit risico hoort nu eenmaal bij een side hustle.

Uiteraard kun je dit risico zo veel mogelijk beperken. Dat doe je door voor een online verdienmodel te kiezen waar je veel plezier aan beleeft. Ook doe je dit door veel kennis over dit online verdienmodel op te doen. Kennis & plezier zijn over het algemeen de beste ingrediënten om succesvol te worden!

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn