Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Wat zijn binaire opties?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Wat zijn binaire opties?

De handel in binaire opties (in het Engels ‘binary options’) is in de laatste jaren explosief gestegen. Dit komt vooral doordat met name veel particuliere handelaren steeds vaker op zoek gaan naar eenvoudig te begrijpen beleggingsinstrumenten. En hoewel ‘handelen in binaire opties’ misschien ingewikkeld klinkt, is dat het helemaal niet. Het is juist een makkelijke en snelle manier om te beleggen, waarbij u als belegger alle ruimte hebt om u te richten op de koersontwikkelingen van de beurs en uw eigen gedachten en voorspellingen hierover.

Binaire Opties in het kort

Het principe van het handelen in Binaire Opties is erg simpel. U hoeft alleen te voorspellen of een beurs in een (vooraf) bepaalde tijd omhoog of omlaag zal gaan. Er zijn dus twee opties en u hebt het goed of fout. Als uw voorspelling uitkomt, ontvangt u een vooraf bepaalde winst, die kan oplopen tot 90% van uw inleg. Dit maakt handelen in binaire opties een instrument voor kortetermijnbeleggers, zeker nu het vaak juist heel onrustig is op de beurs.

Een groot voordeel van handelen in binaire opties is dat u zelf de looptijd van uw voorspelling kunt bepalen. Als u denkt dat de beurs op een bepaald moment zal gaan stijgen, bijvoorbeeld bij bekendmaking van economische cijfers, kunt u een order plaatsen dat de beurs over 30 minuten hoger staat. U kunt ook op een iets langere termijn denken, bijvoorbeeld aan het einde van het jaar.

De eenvoud van de binaire optie

Binaire opties zijn eenvoudig te begrijpen en daarmee worden ze steeds populairder bij beginnende beleggers. De premiesloop zoals we die kennen bij reguliere opties is niet van toepassing op de binaire optie. De handelaar hoeft simpelweg te kiezen of de koers van de onderliggende waarde zal stijgen of dalen. Binaire opties geven handelaren die zichzelf niet beschouwen als enorme beleggingsexperts of niet de middelen hebben om duizenden euro’s te investeren in de financiële wereld, een goed alternatief om kennis te maken met het handelen in verschillende financiële producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud, zilver, olie, valuta’s en natuurlijk beurzen als de AEX en de Dow Jones.

Met binaire opties kunt u profiteren van aanzienlijke winsten, zonder dat u grote sommen geld hoeft te investeren. De eenvoud van het product geeft de beginnende handelaar de mogelijkheid om kennis te maken met financiële markten, zonder dat u zich eerst hoeft te verdiepen in de ingewikkelde termen en soorten opties. U hoeft zich alleen te richten op de koersontwikkeling van de beurs!

Als u handelt in binaire opties, weet u vooraf precies wat uw risico is, kunt u direct resultaat krijgen op uw order en kunt u vooraf ook zien hoeveel winst of verlies een order kan opleveren.

Goedkope vorm van optiehandel

Omdat er geen transactiekosten worden berekend over de binaire opties, is het een stuk voordeliger dan handelen in ‘gewone’ opties. Ook zit er geen spread in de koersen verwerkt zoals we die in de andere optiemarkt wel kennen. Binaire opties kunnen al verhandeld worden vanaf enkele euro’s per optie. Zo kunnen beginnende traders rustig hun strategieën uitproberen, zonder daarbij meteen een erg groot risico te lopen. Optie24 rekent geen kosten of commissies, het openen van een rekening is gratis, geld storten of geld opnemen is ook gratis.

Beginnende belegger

Bent u nieuw in de wereld van beleggen? Dan is het handelen in binaire opties een zeer goede manier om kennis te maken met de financiële wereld. Doordat het product zo simpel is en u niet met allemaal ingewikkelde termen of constructies te maken heeft, kunt u zich volledig focussen op koersontwikkelingen van de beurs en uw gedachten of voorspellingen hierover.

De handel in binaire opties wordt vooral gebruikt door handelaren die op korte termijn willen handelen en snel willen inspelen op korte trends. Hiervoor zijn binaire opties ideaal! U kunt goed speculeren op bijvoorbeeld nieuwsmomenten, waarbij snel veranderingen van een koers ontstaan.

Risico’s

Het handelen in binaire opties kan leiden tot hoge rendementen, maar het brengt ook een (groot) risico met zich mee. Bent u beginnend handelaar? Dan adviseren wij u eerst te oefenen met fictief geld. Hiervoor kunt u bij ons een oefenaccount aanmaken.

Voor wie is het geschikt?

Het handelen in binaire opties is geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. Het blijft echter een risicovolle zaak. Daarom adviseren wij startende handelaars aan om te beginnen met een oefenaccount. Hier kunt u rustig kennis maken met ons platform, zonder dat u hierbij financieel risico loopt. Neem onze tips en strategieën door, zodat u een beter gevoel krijgt voor het nemen van verantwoorde beslissingen. Zo vergroot u de kans op rendement én een hoger winstpercentage.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn