Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Is crypto nog interessant in 2024?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Is crypto nog interessant in 2024?

Crypto: daar hoor je nog maar heel weinig over. Waar een paar jaar geleden elke dag wel in het nieuws was dat de Bitcoin meer waard werd, gaat het nu vooral over de inflatie van traditionele munten. De hype is voorbij, dat kunnen we niet ontkennen. Maar eigenlijk is dat ook een zegen, want de ontwikkelingen op cryptogebied staan zeker niet stil. Dit is waarom crypto nog altijd relevant en interessant is in 2024.

De technologische innovatie staat niet stil

Wie denkt dat na de hype rondom de Bitcoin de innovatie in crypto is stilgevallen, zit er flink naast. Nog altijd is de crypto-industrie in ontwikkeling. Nieuwe projecten en technologieën worden nog altijd geïntroduceerd. Zo zien we een opmars rondom Decentralized Finance, NFT’s (Non-Fungible Tokens) en blockchain-oplossingen voor bijvoorbeeld supply chain management en de gezondheidszorg.

Wat dat betreft, is crypto een volwassen markt geworden. Een markt waarbij je nadenkt over langetermijninvesteringen, in plaats van snelle beslissingen te maken in the heat of the moment. Crypto is een stuk nuttiger geworden dan alleen minen voor het geld dat je ermee kunt verdienen. Eigenlijk is dat een zegen voor iedereen, want het zorgt voor minder speculatie en volatiliteit.

Ethereum staking is in opkomst

Ethereum staking is in 2024 heel populair geworden. Het is een proces waarbij de gebruiker zijn of haar ETH-tokens in een Proof-of-Stake contract vastzet. Op die manier werk je mee aan de veiligheid van het netwerken. Als beloning daarvoor, krijgen traders extra tokens uitgekeerd. Die kunnen ze uiteindelijk te gelde maken. Bij staken plaats je dus een investering voor een langere tijd, als een soort waarborg.

Om in te stappen in een crypto staking, moet je Ethereum-tokens in bezit hebben. Je kunt verschillende wallets gebruiken om te staken. Zodra je begint, worden je tokens vergrendeld in een smart contract. Tijdens de vastgestelde periode kun je er niet meer mee handelen en je kunt ze niet overdragen. Dat zorgt voor meer veiligheid en integriteit op het netwerk. Je ontvangt nieuwe munten als beloning. Die worden periodiek aan je wallet toegevoegd. Een mooie manier van passief inkomen vergaren. Amdax is een voorbeeld van een investeringsplatform dat hier een specialiteit van heeft gemaakt.

Financiële onzekerheid speelt een steeds grotere rol

De afgelopen tijd hebben we allemaal kunnen ondervinden wat oorlogen en conflicten met de inflatie doen. Met de bezorgdheid over inflatie en financiële instabiliteit in traditionele valuta’s, kijken steeds meer mensen naar alternatieven voor het geld dat we gewend zijn. Crypto blijft een aantrekkelijk alternatief, omdat deze munten over het algemeen hun waarde behouden. Sommige beleggers zien het zelfs als een hedge tegen inflatie, zoals goud en andere activa dat ook zijn.

Natuurlijk kun je niet op alleen crypto leven. Investeren in crypto is alleen interessant als je daarnaast ook andere investeringen doet. Het is een mooi onderdeel van een divers portfolio, zodat je jezelf – en je vermogen – kunt beschermen tegen waardevermindering.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn