Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Binaire opties
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Tips Binaire Opties

Op onze website gaan we dieper in op de factoren die de koersen bepalen en welke strategieën u kunt gebruiken om betere beslissingen te kunnen nemen. Maar voordat je echt in het diepe springt en veel zelf gaat handelen in Binaire Opties willen we je een aantal laatste tips meegeven. Deze tips zullen je helpen om de belangrijkste fouten te vermijden die veel beginners maken.

Wees niet te overmoedig

Dat handelen in Binaire Opties erg leuk en spannend is, is mooi meegenomen, maar uiteindelijk moet het wel wat opleveren. Het is maar al te gemakkelijk om door een paar gelukstreffers bij het plaatsen van uw orders je eigen kennis en talent te gaan overschatten en ineens veel te grote bedragen te gaan verhandelen.

Blijf niet bijkopen op een verliezende positie

Dit is een van de grootste valkuilen in het handelen in Binaire Opties. Je hebt een positie ingenomen, geheel volgens je eigen strategie en vervolgens gaat de trade niet jouw kant op. Terugwinnen wil je dat geld, dus koop je je opnieuw in nu voor een betere prijs want de koers gaat immers tegen jouw verwachting omlaag en je kan dus nu voor een nog lagere prijs kopen. Vervolgens blijft de koers zich voortbewegen in de voor jou ongunstige richting. Doe dit niet. Accepteer gewoon het verlies, stop er even mee en analyseer eventueel waarom het niet zo is gegaan als je had gedacht. Onthoud dat geen enkele handelaar alleen maar winnende orders plaatst. Iedereen kent verliezende orders; het gaat erom dat je meer winnende orders en minder verliezende overhoudt aan het einde van de dag. Het kan de moeite waard zijn om tegen een lagere koers opnieuw in een positie te stappen. Maar beschouw dat als een op zichzelf staande beslissing en doe het niet om je eerdere verliezen goed te maken.

Creëer geen verkeerde verwachtingen

Het is niet erg als je eens een keer 100 euro verliest omdat je iets stoms hebt gedaan; net zo min als je enthousiast raakt als je een keer 1000 euro verdiend hebt. Neem de tijd om beter te worden en blijf realistisch kijken naar je vorderingen, zonder geobsedeerd te raken door hoe je het nu precies de afgelopen week of maand hebt gedaan.Het kan zo zijn dat je op den duur meer verdient met het handelen in Binaire Opties dan met je normale baan. Maar misschien haal je dat ook niet omdat je de tijd, de interesse of de discipline mist. Het is het beste om gewoon te kijken hoe ver je komt, geleidelijk aan beter te worden en meer winst te boeken dan om harde financiële doelstellingen te hanteren en daar naar toe proberen te traden. Je hebt nu eenmaal niet altijd in de hand wat er in de toekomst gebeurt.

Handel alleen met geld wat je kan missen

Het allermooiste aan het handelen in binaire Opties is dat het van alle handel de minst riskante is. Je kunt nooit meer verliezen dan het door jou ingelegde kapitaal. Het is dus nergens voor nodig om geld op het spel te zetten dat je niet kunt missen. Reserveer gewoon een bedrag voor je handels account en neem het voor lief dat je dit bedrag in principe kunt verliezen, zeker tijdens je leerschool is dat verstandig. Als er íéts niet nodig is bij het handelen in Binaire Opties dan zijn het wel slapeloze nachten. Breng jezelf dus niet in die positie.

Begin nooit met handelen zonder een plan

Denk altijd na voordat je een positie opent. Stap niet in omdat je een of ander vaag vermoeden hebt of omdat een verre kennis zich op een feestje liet ontvallen dat de Dollar nu toch echt in elkaar moet gaan storten. Baseer je orders daarentegen op weloverwogen Fundamentele en Technische analyse. Probeer voordat je een positie opent zo goed mogelijk een instap- en uitstappunt te bepalen.In het begin merk je misschien dat je plan niet altijd werkt en dat de soms markt iets onverwachts doet. Maar daardoor ontwikkel je juist een beter gevoel voor het traden en word je er steeds beter in.

Open geen positie als je twijfelt

De Amerikanen hebben hier een mooie uitdrukking voor: When in doubt, stay out. Je moet natuurlijk ook geen angsthaas zijn, maar als je je analyse hebt gemaakt en je twijfelt nog steeds sterk over wat de koers gaat doen, zoek dan een ander beurs om een order op te plaatsen of ga even wat anders doen. Je neemt een positie in om een bepaalde reden en als je jezelf niet echt van die reden kunt overtuigen, dan is hij waarschijnlijk ook niet zo goed.

Concentreer je tijdens het handelen

Dit heeft iedere handelaar in Binaire Opties wel eens fout gedaan: knopje hier, knopje daar, druk bezig met andere dingen dan opeens. De verkeerde knop ingedrukt. Per ongeluk gekocht in plaats van verkocht. Of per ongeluk 500 euro ingelegd in plaats van 50 euro. Dit is uiteraard heel makkelijk te vermijden, echter moet u wel gefocust blijven. Concentreer je op het moment dat je de positie daadwerkelijk inneemt.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn