Optie24

Jouw informatie over Financiën & Ondernemen op één plek

Vermogen vergroten met een vakantiewoning: hoe doe je dat en hoe haal je een hoog rendement?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

Vermogen vergroten met een vakantiewoning: hoe doe je dat en hoe haal je een hoog rendement?

Beleggen is tegenwoordig een wat gewaagde optie. Met de constant fluctuerende markten en valuta’s kun je een enorm hoog rendement behalen, maar je kunt ook al je inzet verliezen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in een vakantiewoning. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken en hoe behaal je een hoger rendement? Dat lees je hier.

Verhuur je vakantiehuis 

De eerste mogelijkheid om een hoog rendement op je vakantiewoning te behalen is door je vakantiewoning te verhuren. Zo kun je een chalet van Stekelbos aanschaffen en deze weer onderverhuren. Hiermee dek je niet alleen de kosten van de woning, maar hou je er ook extra inkomsten aan over. Het is hierbij belangrijk om met de volgende dingen rekening te houden. Zo moet je namelijk een bijdrage betalen wanneer de woning op een vakantiepark staat. Daarbij moet je natuurlijk ook onderhoudskosten betalen. Weeg deze kosten en de faciliteiten goed af tegen de verhuurprijs. Wanneer je goede faciliteiten beschikbaar hebt, kun je namelijk een hogere huurprijs vragen. Het rendement van je woning kan verschillen. Bij een bezettingsgraad van 65% per jaar, kun je uitgaan van een rendement van 5%. Wanneer je zorgt voor een hogere bezettingsgraad kun je dus ook een hoger rendement behalen.

Een vakantiehuis kopen en verkopen

Een andere mogelijkheid is om het vakantiehuis te kopen en later te verkopen. Je kunt het huis ondertussen voor eigen gebruik hebben, maar ook onderverhuren. Doordat vastgoed veel minder gevoelig is voor inflatie, is het een veiligere manier dan geld op een spaarrekening zetten. Wanneer je het na een aantal jaar verkoopt, heb je dus een mooi bedrag voor bijvoorbeeld je pensioen. Je kunt het huis ook slim kopen: door goed de markt in de gaten te houden, kun je het huis kopen op het moment dat de huizenprijzen laag zijn. Door een tijd te wachten kun je het huis vervolgens verkopen wanneer de prijzen gestegen zijn. Dit is echter wel een groter risico: je weet nooit welke kant de markt op gaat bewegen. Deze manier van je vermogen vergroten kan dus heel goed uitpakken, maar het kan ook zo zijn dat je er minder voor krijgt dan je gehoopt had. 

Het rendement verhogen

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de hoogte van het rendement van je vakantiewoning. Ten eerste: de locatie. Een vakantiewoning die gelegen is in een populair gebied zal de huurprijs behoorlijk verhogen. Daarbij zal de huurprijs ook hoger zijn wanneer het gaat om een nieuwbouwwoning. Hoe vaak je het huis verhuurt speelt ook een grote rol: vaker verhuren betekent natuurlijk een hoger rendement. Houd dus rekening met deze zaken, zodat je goede keuzes kunt maken voor een hoger rendement.

Over de redactie van optie24

Over de redactie van optie24

Optie24 is een Nederlandstalige website die zich richt op financiële en ondernemersinformatie. De site biedt diverse artikelen over thema's zoals beleggen, belasting, ondernemen, hypotheken, verzekeringen en sparen. De artikelen variëren van praktische tips tot diepgaande analyses over actuele financiële onderwerpen. Optie24 presenteert zich als een bron voor zowel beginners als ervaren personen in de financiële wereld, met een focus op het verbeteren van financiële kennis en het bieden van inzicht in verschillende financiële producten en strategieën.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn